25 april

14.30 -16.30 uur
Langeraar

Ouderenmiddag

Gezellige ouderenmiddag in de Aarhoeve in Langeraar. Wat we gaan doen is een verrassing. Voor wat lekkers bij de koffie wordt gezorgd.

26 april

19.00 uur
Ter Aar

Bingo avond

Dit jaar starten we al op koningsavond met een spetterende Bingo in De Vlinder. De zaal is open vanaf 19:30 uur. Koffie en thee is te koop aan de bar, wij zorgen voor iets lekkers erbij. Meespelen kost €15,00 voor 5 rondes incl. de superronde met grote prijzen (pinnen is mogelijk). Een extra kaartje voor de superronde kost €2,50. Er is plaats voor 100 personen, dus vol is vol!!! 

27 april Koningsdag in Ter Aar

8.00 - 15.30 uur

Kleedjesmarkt

Kleedjesmarkt op de parkeerplaats aangrenzend aan het Lindenplein.
10.00 uur

Aubade op het Lindenplein

In samenwerking met onze eigen Dice Musica starten wij de koningsdag met de aubade. Om 9:30 uur zal Dice Musica eerst een rondje door het dorp lopen om iedereen wakker te maken en op te roepen om naar het Lindenplein te komen.

10.30 - 14.30 uur

Fietspuzzeltocht

Het is weer mogelijk om onze jaarlijkse fietstocht te rijden. De start is vanaf het Lindenplein en eindigt daar ook weer.

10.30 - 17.30 uur

Kinderfeest op het Lindeplein

10:00 - 19:30

De Party Regelaar verzorgt vanaf 10:00 uur de koffie en thee (contant). Heeft u daarna trek in iets anders is dit allemaal mogelijk. Consumptiemunten zijn hiervoor te koop bij onze kassa. Contant en pinnen is deze dag mogelijk. En als je een beetje hongerig begint te worden staan Snack Marie, de poffertjes kraam en Hans ijs voor jullie klaar.
10:30 Roofvogelshow met Birdlive [Terrein oude sporthal De Wip]

Kom kijken hoe de roofvogels over ons veld vliegen. Tijdens deze show krijgt u uitleg over de vogels die er te zien zijn. Daarna is er gelegenheid om ze op de arm te nemen en er mee op de foto te gaan. Wie maakt de mooiste/gekste foto en plaatst deze op onze Facebookpagina. De mooiste/gekste foto wordt beloond met wat leuks. 
12:00 - 13:30 Kinderbingo

Kaart verkoop om 12:00 uur, aanvang 12:15 uur. Kom op tijd want vol is vol. Er zijn ook dit jaar weer mooie prijzen te winnen. Meespelen kost €5,00 incl. de superronde. Voor de superronde kunt u voor €2,00 nog een extra kaartje kopen om mee te dingen naar de hoofdprijs. Wie wil er nou niet een dagje Efteling voor 5 personen winnen!!! 
13:30 - 15:00 Schminken
13:30 - 14:30 Frozen
Kom dansen en zingen met Elsa van Frozen. Uitgevoerd door Manon Lek.

13:30 - 17:30 Stormbaan, Penalty schieten, Gyrospace en springkussen

Lekker ravotten op de stormbaan, even helemaal uit je bol gaan in de gyrospace en vervolgens nog even een doelpuntje scoren met penalty schieten. Hier kun je de hele middag gratis gebruik van maken. Het springkussen is voor de kleine kids tot 6 jaar

14:30 - 15:00 Levensgrote grabbelton (tot 10 jaar)

Even lekker duiken en graven in onze super grabbelton op zoek naar een kleine verrassing.

14.00 - 19.30 uur

Pleinfeest

U kunt de hele middag gezellig op het plein vertoeven met een hapje en een drankje. Wij zorgen weer voor de muziek. Wat winnen is deze middag ook weer mogelijk door vanaf 15:30 uur een kanskaart te kopen bij onze oranje dames. De trekking hiervan is om 16:30 uur. Deze kaarten kosten €2,50 per stuk. En wie weet gaat u wel met de hoofdprijs naar huis. LET OP maar 1 ronde!!! En als klap op de vuurpijl komt onze eigen Marco de Hollander rond de klok van 17:30 uur.

27 april Koningsdag in Langeraar

8.00 - 12.30 uur

Kleedjesmarkt

Kleedjesmarkt op het Kerkplein in Langeraar.
10.00 - 14.00 uur

Kids Obstakel Fun Run

Gezocht koningen en koninginnen van Langeraar en omgeving!! Jworxout organiseert samen met Altior een obstakel Fun Run voor kinderen vanaf 4 jaar. Er wordt een mooi, uitdagend, energiek en toegankelijk parcours uitgezet. Kinderen zonder zwemdiploma moeten onder begeleiding over het parcours. Kosten zijn €5,00 per kind alleen (contant). Met na afloop voor ieder kind een verrassing.

KWF push up challenge tegen borstkanker. Ben jij 16 jaar of ouder? Zet jouw borstspieren actief en help een ander! Hoeveel push ups haal jij in 15 minuten? Kosten zijn €10,00 (volledige opbrengst naar KWF).

14.00 uur
Inschrijven 13.30 uur

Ringsteken oldtimer en/of versierde tractoren te Langeraar

Wij als organisatie van de ringsteekwedstrijd te Langeraar, zullen dit jaar met Koningsdag met een geheel nieuwe opzet beginnen. Zo zal het ringsteken op de Langeraarseweg plaatsvinden ter hoogte van de kerk. Hierdoor is ook de rijroute tijdens de wedstrijd anders. En zullen de tractoren via de Van Wassenaerstraat en Halkesstraat terug rijden naar het Van Nuijenplein. Hierdoor kunnen ook de ouderen in de Aarhoeve meegenieten van de geweldig mooie tractoren die allemaal meedoen. Het verzamel-/inschrijfpunt zal zoals u gewend bent op het van Nuijenplein blijven.

Vanaf dit jaar zullen de deelnemers drie ringen moeten steken. Hierdoor zal er meer wedstrijdelement ontstaan tijdens het ringsteken, zodat er meer spanning is voor de deelnemers en het publiek. Ook zal er dit jaar een nieuw element toegevoegd worden aan de wedstrijd. Een onafhankelijke en incognito zijnde jury zal alle tractoren beoordelen en er zal een prijs worden uitgereikt aan de meest opvallende en/of mooist uitgedoste deelnemer/tractor!!

Tevens is er vanaf dit jaar een wisselbeker in het leven geroepen, die elk volgend jaar verdedigd kan worden! Al met al een activiteit in een nieuw jasje, die zeker niet gemist mag worden!! Alle nieuwe elementen, route en regels zullen u op het verzamelplein worden uitgelegd! De inschrijving start om 13:30 uur, inschrijf geld €5,00 per tractor.

9.00 - 0.00

Kerkplein Langeraar

Parola is Koningsdag geopend vanaf 9:00 voor een hapje en een drankje. Om 16:00 vindt de prijsuitreiking plaats van het ringsteken op het buitenpodium bij Parola waarna de live band Orangelane een optreden verzorgt deze duurt tot 19:30. Om 20:00 is er koningsbal in Parola.

4 mei Dodenherdenking

19.00
Ter Aar

Dodenherdenking

De dodenherdenking vindt plaats in de Nederlands Hervormde Kerk aan de Aardamseweg in Ter Aar. Met als gastoptreden doedelzakspeler Gareth Fraser. Aansluitend volgt de kranslegging. Aanvang herdenking 19:00 uur.